Wykrój lunchbag szkolny - wydruk wielkoformatowy

3,00 
Ocena: 0 na 6 (opinii: 0) Dodaj opinię
Zamów próbkę Uwaga: Od 6 szt. wszystkie dodatkowe próbki są płatne, 5 zł sztuka.
Opis Produktu

LUNCHBAG SZKOLNY

Tkanina zasadnicza:

  1. 1x – worek (tkanina poliestrowa 260 g);

Dodatki:

  1. Taśma bawełniana jodełka 20 mm;
  2. Guma okrągła 2 mm;
  3. Guzik.

Wymiary wyrobu gotowego:

20x30x10 cm.

Krojenie:

Szablony zawierają dodatki na szwy 0.7 cm zaznaczone ciągłą linią; linią przerywaną zaznaczone są kształty elementu po zszyciu. Wszystkie elementy kroimy po linii zewnętrznej ciągłej - z dodatkiem na szew.

Tkaninę zasadniczą wykrawały w rozłożeniu.

Zużycie surowca:

  1. Tkanina zasadnicza – około 0,2 mb (przy szerokości od 1,40 m);
  2. Dodatki:
  • Taśma bawełniana jodełka 20 mm – około 60 cm
  • Guma okrągła 2 mm – około 10 cm

Sposób szycia:

  1. Wydruk wielkoformatowy lunchbag ułóż płasko na tkaninie. Przypnij dokładnie szpilkami i wytnij dokładnie kształt prostokąta, po ciągłych liniach. Pamiętaj o wykonaniu 2-3 mm nacinków w wyznaczonych miejscach.
  2. Wykrój złóż na pół, według nacinków 4 i 5, prawą stroną do wewnątrz. Nacinki 2 i 6 oraz 3 i 7 powinny się ze sobą pokryć. Upnij szpilkami lub sfastryguj, a następnie przeszyj na maszynie wzdłuż dwóch dłuższych krawędzi C i D. Szyj szerokim 0,7 mm szwem. Krawędzi C, nie doszywaj do końca (pozostaw 3-4 cm niezszyte).
  3. Jeżeli masz dostęp do maszyny obrzucającej typu overlock, wykończ krawędzie C i D, zapobiegając przed ich strzępieniem.
  4. Pozostawiając worek na lewej stronie, obok nowo powstałej krawędzi E, przeznacz z wykroju skośne linie przerywane. Tworzą one finalnie dno worka. Rogi rozłóż na płasko, tak aby, szwy wzdłuż krawędzi C i D były na środku złożenia. Tkaninę upnij i przeszyj tak, aby stworzył się trójkąt. Nacinki 2-6 i 3-7 powinny znaleźć się na przeszyciu.
  5. Lunchbag wywróć dokładnie na prawą stronę i delikatnie przeprasuj.
  6. W celu nadania kształtu i formy produktowi „przesłomkuj”, czyli przeszyj dosłownie milimetr od założonych krawędzi (a, b, c, d, e i f). Miejsca przeszyć są oznaczone na wydruku liniami przerywanymi.
  7. Gumkę okrągłą dotnij wedle uznania i złóż na pół. Pętelkę zamocuj, przeszywając parokrotnie na maszynie, w miejscu nacinka 1, ewentualnie 8. Opcjonalnie, aby uzyskać większą regulację, dłuższą gumkę poprzeszywaj co około 2-3 cm, tworząc więcej pętelek.
  8. Bawełnianą taśmą wykończ otwór lunchbaga (wzdłuż krawędzi A i B).
  • W pierwszej kolejności upnij i przyfastryguj taśmę do lewej strony tkaniny. Rozpocznij od niezszytego miejsc (pozostawionego zgodnie z zaleceniami w pkt. 3). Taśmę ułóż tak, aby krawędzie A i B znajdowały się w połowie szerokości taśmy. Następnie doszyj ją blisko krawędzi, szyjąc po taśmie.
  • Wywiń taśmę, nakładając ją na prawą stronę tkaniny. Upnij lub sfastryguj, tak, aby ukryć wcześniejsze przestębnowanie. Przeszyj na maszynie również blisko krawędzi taśmy bawełnianej.
  1. Zszyj pozostawiany fragment krawędzi C (opcjonalnie obrzuć szew do krawędzi). Powstały szew zamocuj od środka.
  2. Guzik, tworzący zapięcie naszyj w oznaczonym kropeczką miejscu (lub wedle uznania). Upewnij się że będzie się znajdował po przeciwnej stronie niż pętelka.
  1. Lunchbag gotowy!

Zapraszamy równierz na naszego bloga gdzie znajduje się:

DIY: Jak uszyć piórnik + wykrój

Pielęgnacja
Opinie
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
do tego pasuje
zobacz również
masz pytanie? zadzwoń 887 070 731 lub wyślij wiadomość sklep@pinsola.pl